24.3.2016. 11:17
0
Potvrđena optužnica u predmetu Mirel Karajić
Sud Bosne i Hercegovine je 14. marta 2016. godine potvrdio optužnicu koja optuženog Mirela Karajića tereti da je počinio krivično djelo protivzakonito formiranje i pridruživanje stranim paravojnim ili parapolicijskim formacijama iz člana 162b. stav (2) Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine.

U optužnici se navodi da je optuženi Mirel Karajić stvorio plan, osigurao potrebna novčana sredstva i prikupio potrebne informacije s ciljem pridruživanja stranoj paravojnoj formaciji koja djeluje van teritorije Bosne i Hercegovine, nakon čega je odlučio da se pridruži terorističkoj organizaciji ISIL u tzv. Islamskoj državi na području Sirije i Iraka koja je odlukom Vijeća sigurnosti UN-a proglašena terorističkom organizacijom, saopćeno je iz Suda BiH.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.