24.3.2016. 12:15
0
Vodostaj Save u porastu
Vodostaj rijeke Save u laganom je porastu duž toka kroz Posavski kanton - saopćio je Operativni centar Federalne uprave civilne zaštite.
- Vodostaj rijeke Save u laganom je porastu duž toka kroz Posavski kanton - saopćio je Operativni centar Federalne uprave civilne zaštite. 

Visina vodostaja, izmjerena jutros u 7 sati, na vodomjernim stanicama iznosila je u Bosanskom Brodu 629 cm (pripremno stanje), jučer 597 cm, Bosanskom Šamcu 549 cm (pripremno stanje), jučer 511 cm te Orašju 760 cm (pripremno stanje), jučer 728 cm.

Vodostaj rijeka na području Zeničko-dobojskog kanton blago je porastao, ali zasad nisu zabilježena izlijevanja.

U Unsko-sanskom kantonu vodostaj Une u Bihaću prema mjerenju u 7 sati iznosio je 64 cm, a jučer 55 cm. Kritična tačka je 100 cm. 

Vodostaj Sane na području općine Sanski Most, prema mjerenju u 7 sati iznosio je 242 cm, a jučer 227 cm. Kritična tačka je 380 cm. 

Vodostaji na području Srednjobosanskog kantona su u porastu. Nema informacija o eventualnom izlijevanju rijeka iz korita.

Kada je riječ o klizištima, na području Tuzlanskog kantona, u mjesnoj zajednici Jasikovići u općini Teoča, pokrenuto je klizište koje ugrožava jedan stambeni objekt.

Reaktivirano je klizište u naselju Nezuk u općini Sapna, ugrožen je jedan stambeni objekt. U mjesnoj zajednici Brnjik u općini Čelić klizište ugrožava mjesno mezarje i put koji vodi do njega.

Na području mjesne zajednice Drijenča klizište ugrožava odvijanje saobraćaja na nekoliko lokalnih puteva. U mjesnoj zajednici Sitari klizište ugrožava nekoliko stambenih objekata.

(Fena)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.