25.3.2016. 14:08
0
Ministrica Pendeš prisustvovala ceremoniji dodjele diploma kadetima
Ministrica odbrane BiH Marina Pendeš prisustvovala je jučer svečanoj ceremoniji dodjele diploma kadetima na Kraljevskoj zrakoplovnoj akademiji Cranwell u Velikoj Britaniji, na kojoj su diplome za uspješan završetak školovanja dodijeljene i dvojici kadeta iz Oružanih snaga BiH.

Dodjelom diploma Kraljevske zrakoplovne akademije Cranwell, u oficire OS BiH promovirani su Anes Halilović i Arnel Salibašić, koji je ujedno proglašen i za najuspješnijeg internacionalnog kadeta na zrakoplovnoj akademiji, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH.

Nakon održane parade i svečane ceremonije, delegacija Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH u kojoj se, pored ministrice Pendeš, nalaze i sekretar MO BiH Muhamed Smajić i zamjenik načelnika Zajedničkog štaba OS BiH za operacije generalmajor Mirko Tepšić, imala je priliku razgovarati s našim kadetima, a sada već oficirima Halilovićem i Salibašićem, kao i s komandantom RAF-a Christopherom Luckom i zrakoplovnim maršalom sir Christopherom Harperom.

Tokom susreta, kojem je prisustvovao i vojni ataše Velike Britanije u BiH pukovnik Paul Marshall, razmijenjena su mišljenja o daljoj saradnji u oblasti školovanja na vojnim akademijama u Ujedinjenom Kraljevstvu, pri čemu su domaćini iskazali pohvale našim pripadnicima i izrazili očekivanja za nastavkom saradnje i školovanjem novih kadeta na akademijama u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Ministrica Pendeš je zahvalila na podršci, te naglasila značaj saradnje s Ujedinjenim Kraljevstvom i Kraljevskom zrakoplovnom akademijom Cranwell, koja je od velikog značaja za školovanje kadrova Oružanih snaga BiH i dostizanje NATO standarda u oblasti školovanja.

(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.