28.3.2016. 12:00
0
Petronijević: Drugostepena presuda Karadžiću tek za tri godine
Drugostepenu presudu Apelacionog vijeća Haškog suda realno je očekivati tek za tri godine, rekao je Goran Petronijević, advokat Radovana Karadžića, koji je osuđen na 40 godina zatvora.

Karadžićeva odbrana već je počela da radi na žalbi na presudu, naveo je Petronijević za "Večernje novosti", dodajući da je prvostepena presuda najobimnija u kistoriji suda u Hagu i da će odbrana tražiti produženje roka za najavu žalbe za više od 30 dana.

Petronijević navodi i da je rok da sud odobri žalbu takođe 30 dana, a potom će odbrana imati rok od novih 75 dana.

"Vjerovatno ćemo i tu tražiti duži rok, jer se žalimo po svim tačkama presude. Tužilaštvo će se, izvjesno je, takođe žaliti, a pretpostavljam da će Drugostepeno vijeće tražiti dodatne rokove za razmatranje žalbi. Sve u svemu, bit će potrebno do tri godine da se izrekne nova presuda bivšem predsjedniku RS-a", rekao je Petronijević.

On je naveo da rokovi u postupcima nisu vremenski ograničeni i da će zato pred sudom sve ići relativno sporo, prenosi Tanjug.

"Odustajanje suda od slučaja Markale i još šest najstrašnijih incidenata snajperisanja i granatiranja Sarajeva u Karadžićevoj presudi, uz nove dokaze koje odbrana namjerava da pruži uz one izvedene na suđenju Mladiću, može da unese novu živost u sudnice Tribunalu", dodaje Petronijević.

(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.