29.3.2016. 13:07
0
TK - Uplaćen milion KM kao podrška poljoprivrednicima za prošlu godinu
Vlada Tuzlanskog kantona usvojila je Izvještaj o radu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva TK-a Abdulah Zukić podsjetio je da je za  Program novčanih podrški u oblasti poljoprivrede i ruralnom razvoju za 2015. godinu predviđen  iznos  od 3.071.000 KM.

Podsjetio je i na realizirane programe u TK-u poput onog o edukaciji poljoprivrednih proizvođača u saradnji s Poljoprivrednim zavodom, zatim programa ulaganja sredstava vodnih naknada i na koncu programa korištenja sredstava prikupljenih po osnovu promjene namjene zemljišta za 2015. godinu.

Dodao je da je za Program mjera zdravstvene zaštite životinja na području TK-a izdvojeno 320.000, te za Program utroška sredstava prikupljenih po osnovu Zakona o šumama za 2015. oko 2.800.000 KM.

Napomenuo je da je Ministarstvo finansija TK-a jučer isplatilo milion KM, po osnovu programa novčane podrške za 2015.godinu.

Vlada TK-a usvojila je i Informaciju o stanju u oblasti tjelesne kulture i sporta Tuzlanskog kantona u 2015.

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK-a Zlatan Muratović ocijenio je da je finansijska situacija vrlo teška, posebno  u oblasti sporta, kazavši  da je Vlada TK-a u protekloj godini iznašla sredstva za oblast sporta u iznosu 400.000 KM, koja su raspoređena po klubovima, koji su ispunjavali kriterije.

(FENA)

TKPoticaji
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.