29.3.2016. 13:43
0
Bojan Subotić rekao da ne može svjedočiti zbog genocida koji je počinjen u Srebrenici
U nastavku suđenja za genocid počinjen u Srebrenici, odgođeno je davanje iskaza svjedoka Tužilaštva BiH, a razlozi su saopćeni na dijelu zatvorenom za javnost.

Na zahtjev Tužilaštva BiH, putem videolinka iz Srbije trebao je svjedočiti Bojan Subotić. Međutim, on je kazao da ne može svjedočiti, a razlozi su izneseni na dijelu ročišta zatvorenom za javnost.

- Čuli smo razloge zbog kojih svjedok danas ne može svjedočiti - rekla je Minka Kreho, predsjedavajuća Vijeća Suda BiH.

Subotić je trebao svjedočiti na suđenju Miodragu Josipoviću, Branimiru Tešiću, Dragomiru Vasiću, Danilu Zoljiću i Radomiru Pantiću, optuženim od Tužilaštva BiH za genocid počinjen u Srebrenici, koji je obuhvatao prisilno premještanje stanovništva, zarobljavanje i pogubljenje muškaraca.

Prema optužnici, Josipović je bio načelnik Stanice javne bezbjednosti (SJB), a Tešić zamjenik komandira Policijske stanice u Bratuncu.

Vasić je, kako je navedeno, bio komandant štaba policijskih snaga iz Zvornika i načelnik CJB-a Zvornik, Zoljić komandant posebnih jedinica CJB-a, a Pantić komandir Prve čete posebnih jedinica policije.

Nastavak suđenja zakazan je za 12. april, javio je BIRN - Justice Report.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.