29.3.2016. 15:20
0
Rainer tokom susreta sa Krišto: Hrvatskoj od ključnog interesa stabilnost i funkcionalnost BiH
Predsjednik Sabora Hrvatske Željko Reiner izjavio je nakon sastanka sa predsjedateljicom Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjanom Krišto da se složio kako su Hrvatska i BiH dvije prijateljske i susjedne zemlje koje veže najduža europska granica sa nekom zemljom nečlanicom.

Nama je drago da smo do sada mogli podupirati europski put Bosne i Hercegovine i to ćemo nastaviti i dalje jer Republici Hrvatskoj je od ključnog interesa stabilnost i funkcionalnost BiH, kao i ravnopravnost njezina sva tri konstitutivna naroda poručio je predsjednik Hrvatskoga sabora Željko Reiner nakon sastanka sa predsjedateljicom Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Borjanom Krišto, javlja Anadolu Agency (AA).

Predsjednik Sabora Željko Reiner izjavio je nakon sastanka i kako se sa predsjedateljicom Krišto složio kako su Hrvatska i BiH dvije prijateljske i susjedne zemlje koje veže najduža europska granica sa nekom zemljom nečlanicom. 

Reiner je kazao kako između dviju zemalja postoje otvorena pitanja koja se mogu, naglasio je, dobrom voljom i suradnjom riješiti i sagledati "već danas".

Tijekom susreta razgovaralo se i o gospodarstvu jer je gospodarska suradnja važna za obje zemlje, naglasio je Reiner, posebno infrastrukturni projekti i prometnice, koji bi se mogli realizirati uz zajedničke napore ili uz korištenje sredstava Europske unije. 

"Posebno nam je stalo do boljeg položaja hrvatskog naroda kao jednog od tri konstitutivna naroda“, poručio je Reiner. 

Reiner je izjavio kako vjeruje da će gospodarska suradnja u cjelini, zajedničke investicije u infrastrukturne projekte i prekogranična suradnja dobre međudržavne odnose još više poboljšati. 

Borjana Krišto je istaknula zadovoljstvo pojačanom suradnjom zemalja u protekloj godini. 

Zahvalila se u ime Parlamentarne skupštine BiH, posebno u ime Zastupničkog doma, na hrvatskoj potpori BiH na njezinom euroatlantskom putu. 

Posebno se zahvalila na potpori BiH kao državi jednakopravnh konstitutivnih naroda i njezinih građana. 

Istaknula je kako će suradnja Sabora sa Parlamentarnom skupštinom pomoći BiH u bržem napredovanju prema europskom putu BiH kroz razmjenu iskustva u reformskim procesima potrebnim za pristupanje u EU članstvo. 

Predsjedateljica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto sa zamjenicima Mladenom Bosićem i Šefikom Džaferovićem nakon Sabora sastala se sa predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović na Pantovčaku.

(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.