1.4.2016. 12:33
0
"U Sarajevu treba podići spomenik srebreničkim majkama"
Dopredsjedatelj Gradskog vijeća Grada Sarajeva i dopredsjednik Stranke za BiH Gradimir Gojer pokrenuo je inicijativu da se na najprimjerenijem mjestu u gradu Sarajevu podigne spomenik srebreničkoj majci.

- Svjestan antejske hrabrosti koju su majke Srebrenice iskazale tijekom agresije na BiH, a posebice u njihovoj nepokolebljivoj borbi da se na najdostojanstveniji način pronađu i pokopaju sve žrtve planetarnog zločina genocida u Sreberenici, koji je potvrđen i presudama Haškog tribunala, a posebno u svjetlu posljednjih bešćutnih reagiranja pravosudnih institucija, Haškog tribunala osobito, ali i opće šutnje u regionu, javno pokrećem inicijativu da se na najprimjerenijem mjestu u gradu Sarajevu podigne Spomenik Srebreničkoj majci – pojašnjava Gojer.

Po njegovom mišljenju, spomenik bi bio dio solidarnosti i pijetetnog odnosa prema žrtvama žena Srebrenice, njihovoj ogromnoj boli, a od građana grada stradalnika, tijekom agresije na BiH-herojskog Sarajeva.

Ovu inicijativu pokreće i povodom 6.aprila, Dana grda Sarajeva, kada je nakon Drugog svjetskog rata grad oslobođen od fašizma, "ali u isto doba tog datuma, na početku agresije na BiH i napadnut od nekadašnje JNA i paravojnih formacija srpsko-četničkog agresora".

Gojer poziva sve domoljube BiH da se pridruže ovoj inicijativi, koju je  uputio i u zvaničnu proceduru prema Komisiji za spomenike Gradskog vijeća Grada Sarajeva, kao i Gradskom vijeću, saopćeno je iz Stranke za BiH.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.