1.4.2016. 18:27
0
Delegacija BiH predvođena Zvizdićem na poziv Davutoglua u Turskoj: U fokusu unapređenje ekonomske saradnje
Planirano je potpisivanje niza sporazuma u oblastima odbrane, sigurnosti, kulture, obrazovanja, sporta i ekonomije.

Na poziv premijera Republike Turske Ahmeta Davutoglua predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić predvodit će bh. delegaciju koja će naredne sedmice boraviti u zvaničnoj posjeti Republici Turskoj, javlja Anadolu Agency (AA). 

Tokom posjete razgovarat će se o unapređenju bilateralnih odnosa s fokusom na unapređenju ekonomske saradnje. Planirano je potpisivanje niza sporazuma u oblastima odbrane, sigurnosti, kulture, obrazovanja, sporta i ekonomije. 

Pored predsjedavajućeg Zvizdića delegaciju BiH će sačinjavati ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović, ministrica odbrane BiH Marina Pendeš, ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić, ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović te grupa privrednika koja će učestvovati na biznis forumu.

(Anadolu Agency)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.