4.4.2016. 17:51
1
Radovan Karadžić želi služiti kaznu u švedskom zatvoru
Radovan Karadžić će tražiti da svoju kaznu od 40 godina robije odleži u Švedskoj, saznaje Patria.

Očito je da mu je sve blagodeti švedskih zatvora opisala Biljana Plavšić koja je bila smještena u švedskom pritvoru poluotvorenog tipa. Biljana Plavšić je jedina žena osuđena u Haškom tribunalu zbog zločina protiv čovječanstva, a na izdržavanju kazne u ženskom zatvoru Hinsenberg u švedskom gradu Orebro nalazila se od juna 2003. godine. Puštena je u oktobru 2009. godine, nakon malo više od 6 godina odslužene kazne.

Čak i u tolerantnoj Velikoj Britaniji obavezno je nošenje zatvorskih uniformi, a ako se zatvorenici loše ponašaju zabranjuje im se čitanje knjiga, a u ustanovama gde se nalaze mlađi prijestupnici, svjetla se gase već u 22:30 sati. To je u Švedskoj nezamislivo. Zatvori u Švedskoj daju potpunu slobodu osim kretanja.

Pitanje je samo da li će Švedska primiti prvog političkog lidera osuđenog za genocid nakon suđenja nacistima u Nirnbergu.  

(Patria)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.