13.4.2016. 12:57
0
Dodik implicira da Šarović izdaje Republiku Srpsku
Predsjednik RS-a navodi da je za novac kojim se Šarović razbacuje u Vijeću ministara, povukao sve svoje veze u Rusiji, kako bi dug bio vraćen u novcu, a ne u helikopterima ili nekoj drugoj robi kako je Rusija isplatila dug ostalim zemljama bivše Jugoslavije.

"Mogu da prihvatim da oni imaju nešto protiv vlasti, ali ne mogu da prihvatim da imaju nešto protiv Republike Srpske. Sad mogu da kažem da imaju protiv Republike Srpske jer sistematski rade protiv Srpske ispunjavajući najrigidnije zahtjeve koje su muslimani mogli postaviti u BiH, a to je urušavanje Republike Srpske", rekao je Dodik za Radio-televiziju Republike Srpske.

Dodik je pitao Šarovića zašto se nije potrudio, ukoliko već brine o Republici Srpskoj, pa omogućio da po istom principu dugove Srpske, koje je ona naslijedila i koje uredno servisira, prebaci na nivo BiH, piše Slobodna Bosna
 
"Šarović nije rekao da se to prenese na nivo BiH. On je smatrao da je to normalno u vrijeme dok je bio predsjednik Srpske, pa se nije borio da to bude locirano na nivo BiH", istakao je Dodik.
Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović izjavio je da će "srpski predstavnici u Sarajevu odrediti za šta će biti namijenjeno 70 miliona KM ruskog duga, kao i 200 miliona KM dobiti od Centralne banke".

Anesa Agović

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.