14.4.2016. 10:46
0
Kalesija: Jovan Jezdić rušio i palio prvog dana Bajrama, nije ni dana proveo iza rešetaka
Ni sedam mjeseci od paljevine, uništavanja, krađe i skrnavljenja mezarja i spomenika u kalesijskim naseljima Gojčin i Jelovo Brdo prvog dana Bajram glavni osumnjičenik Jovan Jezdić iz Panura na području Osmaka nije iza rešetaka, prenosi novinska agencija Patria.

Jezdić navodno nije psihički stabilna ličnost i u više navrata je boravio na psihijatrijskom liječenju na Sokocu.

Podsjećanja radi tridesetčetverogodišnji Jovan Joco Jezdić je od ponoći pa do ranih jutarnjih sati 24.septembra 2015. godine u mjestima Jelovo Brdo i  Gojčin kod Kalesije skrnavio spomenike i mezarja, izazivao požare, oštetio autobus, šadrvan i iz tih objekata krao određene stvari.

Jezdić nije ni dana bio iza rešetaka, a odmah nakon što je izvršio pozamašan broj krivičnih djela, porodica ga je odvela u bolnicu na Sokocu, kako bi ga proglasili „neuračunljivim“ što bi pomoglo da i dalje bude na slobodi.

Inače Jezdić je ispred džamije u Jelovom Brdu zapalio i autobus prvog dana Bajrama, čime je izazvao paniku i strah kod vjernika, no ni od te optužnice nema ništa. Na svom Facebook profilu veličao je ratne zločince Radovana Karadžića i Ratka Mladića.

Iz Tužilaštva TK za Neon televizuju rečeno je da se uporedo sa sudskim procesom vodi i vanparnični postupak radi oduzimanja poslovne sposobnosti osumnjičenom, odnosno da mu se dodijeli staratelj, a pored toga izdata je i naredba da se obavi njegovo psihijatrijsko vještačenje.

(NAP)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.