28.4.2016. 13:08
0
"U Sloveniji pao najveći i najkasniji snijeg u aprilu još od '85. godine, ali neće ga biti u BiH"
Zaista nema straha od snijega i u Bosni i Hercegovini, iako u Sloveniji pada najveći i najkasniji snijeg u aprilu još od 1985. godine, rekao je za Patriju Nedim Sladić, bh. lovac na oluje.

Slovenj Gradec mjeri 18, Velenje 13, Ljubljana 8, Celje 4, a Maribor 2 centimetra snijega. Također, i u Hrvatskom Međimurju pao je snijeg koji se zadnji put ovako kasno pojavio 1985. godine. No, snijeg ne bi trebao ići dalje od Hrvatske, odnosno dalje prema Bosni i Hercegovini.

Zbog obilnih snježnih padavina u Sloveniji je bez električne struje ostalo desetak hiljada potrošača, najviše na području Ljubljane i Dravograda. Bilježe se teškoće u saobraćaju.

Meteorolozi za "danas i sutra najavljuju smirivanje vremena uz zadržavanje niskih temperatura, iako snijeg u nekim dijelovima zemlja još pada, piše Patria.

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.