28.4.2016. 21:25
0
Prekinut štrajk radnika ''Tuzla kvarca'', obećana im pomoć
Nakon cjelodnevne agonije, postignut je dogovor Vlade TK i radnika "Tuzla kvarc" koji već dvadeseti dan štrajkuju glađu.

Radnici će uskoro početi s radom jer će građevinska kompanija Tehnograd Kompany sklopiti ugovor sa "Tuzla kvarcom" o poslovnoj saradnji.

Tehnograd će vršiti koncesiju gdje će se dostavljati pijesak iz Kreke. Tehnograd će snositi sve obaveze prema Poreznoj upravi FBiH i Tuzlanskom kantonu kako bi se omogućilo radnicima da krenu s proizvodnjom, piše N1.

Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle, obećao je za 34 radnika koji štrajkuju glađu po 250 maraka pomoći do prve plate.

"Ovim činom radnici "Tuzla Kvarca" prekidaju štrajk glađu. Četiri radnika koji se trenutno nalaze na silosu će sići i s obzirom na njihovu iscrpljenost, prilikom silaska pomoći će Gorska služba spašavanja", rekao je Senad Mehanović, predsjednik sindikata.


Anesa Agović (FOTO: N1)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.