4.5.2016. 16:17
0
"Prijetnje građanima je bruka SNSD-a, Petrović i Dodik godinama pljačkaju RS"
Predsjednik Partije demokratkog progresa (PDP) Branislav Borenović ocijenio je kao sramotnu izjavu generalnog sekretara SNSD-a Luke Petrovića da će "sve koji budu na protestima opozicije, 14. maja u Banjoj Luci smatrati izdajnicima RS-a".

- To su borci, porodice poginulih, majke, mladi i sram vas bilo Luka Petroviću, Milorade Dodiku i svih vas iz SNSD-a da izdajnicima njih nazivate... Time ste samo izazvali ogroman dodatni revolt građana, vi koji pljačkate RS godinama i odgovorni ste za nestanak tri milijarde KM građana RS-a, te danas likvidirali još jednu banku RS. Neka vas bude sramota, a poručujemo vam da narod i mi ne odustajemo od protesta, jer je to naša odgovornost - rekao je Borenović na konferenciji za novinare u Banjoj Luci.

Borenović ističe da u Savezu za promjene ne odustaju od najavljenog narodnog protesta te da su ih kontaktirali brojni građani, uz podršku da istraju u mirnom izražavanju nezadovoljstva.

U Savezu za promjene su, kaže, iznenađeni, pa čak i šokirani da je generalni sekretar SNSD-a Luka Petrović danas ustvrdio i da su vladajuće stranke dobile odobrenje za kontraproteste 14. maja.

- Ili to govori da policija podstiče sukobe ili je SNSD spreman da mimo zakona provodi teror u Banjoj Luci - rekao je Borenović i dodao da je „skandalozno ovo što radi SNSD, u strahu od građana RS-a, koji žele da iskažu svoje nezadovoljstvo“.

- Oni će preuzeti odgovornost za bilo kakve sukobe i nemire 14.maja - naveo je Borenović.

Savez za promjene je, pojasnio je, 28. aprila uputio zahtjev policiji da odobri mirno okupljanje građana RS.

MUPRS-a nije organ koji daje saglasnost, već samo može da zabrani određeno okupljanje u skladu s Zakonom o javnom okupljanju u RS-u i to najkasnije 24 sata prije skupa.

- Stoga je nevjerovatno da je generalni sekretar SNSD-a rekao da je MUP njima odobrio skup 14. maja - dodao je predsjednik PDP-a.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.