9.5.2016. 16:51
0
Predstavnici opozicije nisu došli na sastanak kod Dodika na kojem se govorilo o protestima
Predstavnici opozicije nisu se odazvali danas na sastanak koji je zakazao predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik o najavljenim protestima 14. maja u Banjoj Luci.

Razgovorima kod Dodika prisusvuju samo predsjednici vladajuće većine, SNSD-a, DNS-a Marko Pavić, socijalista Petar Đokić, SRS Dragan Đuređević te Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić.

Vladajuće stranke u RS-u su za 14. maj najavile miting “podrške RS-u”, a opozicija u tom bh.entitetu proteste zbog teškog ekonomskog stanja u RS-u.

Dodik je kazao da je sastanak najavio s ciljem dogovora da miting vlasti i protest opozicije budu bezbjedno održani, a ne da se "neko moli da odustane od protesta".

Opozicionari zamjeraju Dodiku da ne dozvoljava demokratsko izražavanje stavova na protestima, već je odmah zakazao kontraprotest vladajućih stranaka.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.