11.5.2016. 9:58
0
Sarajlić: Komisija dala pozitivno mišljenje za imenovanje Juske i Jusića
Komisija za pripremu izbora Vijeća ministara BiH zasjedala je jutros i dala pozitivno mišljenje u vezi s imenovanjem Ismira Juske za ministra komunikacija i prometa i Seada Jusića za zamjenika ministra odbrane u Vijeću ministara BiH.

Predsjedavajući Komisije Asim Sarajlić je nakon sjednice kazao Feni da je Komisija, u skladu s ovlaštenjima, kandidate za ministra i zamjenika ministra pozvala na intervju.

- U vrlo kratkom intervjuu čuli smo njihove osvrte na budući rad. Poslije intervjua, Komisija je dala preporuku za oba kandidata da idu danas na sjednicu Predstavničkog doma i Komisija će dati pozitivno mišljenje - kazao je Sarajlić.   

Potvrđivanje imenovanja ministra komunikacija i prometa  i zamjenika ministra odbrane u Vijeću ministara BiH jedna je od predviđenih tačaka dnevnog reda sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH zakazane za danas.

Za ministra komunikacija i prometa je predložen Ismir Jusko, a za zamjenika ministra odbrane Sead Jusić, kadrovi Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH.

Parlamentarna skupština BiH je početkom decembra prošle godine potvrdila odluku predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH o smjeni ministra komunikacija i prometa BiH Slavka Matanovića i zamjenika ministra odbrane BiH Emira Suljagića, kadrova Demokratske fronte.

(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.