14.5.2016. 11:22
0
Iz PDP-a poručuju: Niko nije pokušao unijeti letve u autobus koji je išao za Banja Luku
Partija demokratskog progresa (PDP) sa gnušanjem odbacuje tvrdnje iz policijskog izvještaja Centra javne bezbjednosti Bijeljina u kojima se aktivisti PDP-a optužuju za pokušaj unošenja letvi u autobus koji je krenuo iz Bijeljine na protest u Banja Luku, saopćeno je iz ove stranke.

- Niko od aktivista PDP-a nije pokušao da unese u autobus bilo šta osim materijala za transparente i zastave, sa kojima dolaze u Banja Luku - navodi se u saopćenju.

Dežurni policajac je, kako ističu, sugerisao da se preostali, neiskorišteni materijal za transparente koji je automobilom dovezen do autobusa ne unosi u autobus, što nije ni urađeno.

- Policajac je naknadno, kad je autobus trebalo već da krene, napravio zapisnik koji je pun zlonamjernih tvrdnji, uz netačan navod da je vođa puta Milenko Vićanović rekao da se letve nose „za fajt“ u Banjoj Luci. Uvjereni smo da se radi o pokušaju namjerne diskreditacije PDP-a - navodi se u saopćenju.

Iz policije RS-a su ranije saopćili da su policijski službenici Centra javne bezbjednosti Bijeljina jutros spriječili lice čiji su inicijali V.M. da u autobus, koji je aktiviste PDP-a trebalo da preveze u Banjaluku na proteste, unese 41 letvu dužine 80 centimetara.

Lice V.M. je prilikom unošenja letvi u autobus policijskom službeniku reklo da ih nosi "za fajta". 

To lice pozvano je na razgovor u policijsku stanicu, te je o događaju upoznat dežurni tužilac nadležnog tužilaštva.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.