14.5.2016. 11:32
0
"Ide Mile i vodi tajkune, neka s tobom zatvore napune"
Sve se više građana okuplja na Trgu Krajine u Banjoj Luci i u Parku „Mladen Stojanović“ gdje su danas zakani miting vladajućih stranaka u Republici Srpskoj (SNSD, DNS i SP) i protest opozicije (SDS, PDP, NDP, SRS RS i Napredna Srpska).

U banjalučki park pristigli su i neki od lidera opozicije - predsjednik PDP-a Branislav Borenović i NDP-a Dragan Čavić - dok će uoči mitinga u šetnju u centru grada i predsjednik RS-a i SNSD-a Milorad Dodik, čiji su neki od koalicionih partnera već bili na glavnom banjalučkom trgu.

Dva današnja skupa u Banjoj Luci, koja se održavaju na udaljenosti od oko kilometar, osiguravaju jake snage policije RS-a, a metalnim ogradama napravljene su prepreke da se ne susretnu učesnici skupova.

Pristalice opozicije nose brojne transparente na kojima piše: „Možete kako hoćete, ali i ne dok hoćete“, „Foča kaže samo smjene“, „Ide Mile i vodi tajkune, neka s tobom zatvore napune“, "Dole Vlada"...

Simpaziteri vladajućih stranaka u RS-u na glavni trg su istakli natpise:"Naprijed Srpska", "SNSD"...

Današnja okupljanja u Banjoj Luci prati veliki broj medijskih ekipa iz Republike Srpske, BiH regiona, ali i svijeta.

Fena / Foto: Dnevni Avaz

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.