14.5.2016. 12:14
0
Policija RS-a tvrdi da su pojedine grupe i pojedinci planirali izazivanje nereda u Banja Luci
U Banjaluci počeo je protest opozicije, odnosno Saveza za promjene i miting vladajuće koalicije u Republici Srpskoj, SNSD, DNS i SP, javlja Anadolu Agency (AA).

Hiljade ljudi stiglo je iz svih dijelova BiH u Banjaluku. Nose već pripremljene transparente. Skupove obezbjeđuje više od 2.000 policajaca. Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač ranije je izjavio kako će se koristiti sva zakonom dozvoljena sredstva.

Naime, policija ima informacije o pojedincima i grupama koje su planirale izazivanje nereda tokom današnjih skupova. Ulice u centru Banjaluke zatvorene su od osam časova, dok je od ponoći do večeras do 20 časova zabranjen rad svim kafićima na teritoriji grada, kao i prodaja alkoholnih pića u prodavnicama i marketima.

Veliki narodni protest Saveza za promjene počeo je u 12 časova u parku Mladen Stojanović, kao i miting "Srcem za Srpsku-stop izdaji" vladajuće koalicije na Trgu Krajine.

MUP je za oba skupa zabranio šetnje koje su najavljivali opozicija od parka do Trga Krajina i pozicija u obrnutom smjeru, kako bi se izbjegao susret i sukob građana. I pozicija i opozicija tvrde da sukoba na današnjim okupljanjima neće biti i pozvali građane da na miran i dostojanstven način iskažu svoj stav. 

(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.