14.5.2016. 15:30
0
Bosić: Neprijatelji su oni koji su osiromašili narod u RS-u
Narodni naprijetalji su oni koji su osiromašili narod u RS-u i s njima ćemo imati posla jer moraju čuti naš glas, rekao je lider SDS-a Mladen Bosić danas na mitingu opozicije u Banjoj Luci.

Željka Cvijanović i Milorad Dodik, kako je naveo, nisu htjeli da čuju „male ljude koji mjesecima protestuju u banjalučkom parku“, te da sada od hiljada ljudi koji su se okupili mogli čuti „Mile lopove!“.

Kazao je da niko ne može podijeliti srpski narod, a da je većina građana „bila natjerana da ode na današnji miting vlasti na Trgu Krajine, kako ne bi ostali bez posla“.

- Shvatimo ih, to nisu naši neprijatelji, oni su naša braća. Narodni neprijatelji su oni koji su osiromašili ovaj narod, koji su napunili džepove toliko da pet generacija njihove djece ima da živi bogato. S njima ćemo imati posla i oni moraju čuti naš glas - rekao je Bosić na šta su prisutni skandirali „Mile lopove!“.

Opozicionari traže prijevremene predsjedničke i parlamentrane izbore u RS-u zajedno s lokalnim izborima, formiranje prelazne vlade nacionalnog spasa koja će pripremiti i provesti fer i demokratske izbore.

Jedna od mjera koju opozicija zahtijeva jeste da se prioritetno osigura isplata boračkog dodatka, invalidnina, dječijeg dodatka i naknada porodiljama te podsticaja poljoprivrednicima.

Zahtijevaju i stavljanje van snage odluke o poskupljenju električne energije i zaustavljanje davanja koncesija i raspordaje prirodnog bogastva te da se rasvijetle politička ubistva i korupcionaške afere, kaoi uvođenje prinudne uprave koja će javni servis RS-a staviti u funkciju nepristrasnog i objektivnog informisanja.

Protest opozicije završen je danas oko 14.30 sati, nakon obraćanja predstavnika Saveza za promjene, ali i boračkih kategorija, penzionera, mladih i drugih kategorija stanovnika.

Na poziv lidera opozicije, zajedno su prošetali u suprotnom smjeru od Trga Krajine, gdje ranije održan miting vlasti u RS-u.

U koloni koju su predvodili lideri opozicije, ispratili su građane koji su na današnji protest opozicije došli organizovano autobusima te time nisu išli u šetnju koju policija nije željela da im odobri.

Nije bilo nikakvih incidenata.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.