17.5.2016. 17:01
0
NSRS povodom incidenta sa zastavom: Nikada ne ističemo zastave zemalja gostiju
Iz Službe Narodne skupštine Republike Srpske tvrde da je ustaljena praksa Protokola entitetskog parlamenta da se tokom konferencija za novinare u Pres holu parlamenta ne ističu zastave zemlje iz koje dolaze gosti u službenu posjetu tom zakonodavnom tijelu.

-Ni sastanak s delegacijom Sabora Republike Hrvatske nije bio izuzetak u tom smislu - stoji u saopćenju, nakon što se danas predsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner nije obratio novinarima nakon razgovora s potpredsjednicom Narodne skupštine Republike Srpske (RS) Željkom Stojičić (SNSD), jer na govornici u entitetskom parlamentu nije bilo zastave Hrvatske, već samo dvije zastave RS-a.

-Ne želimo da ta okolnost, na koju su reagovali neki od članova delegacije Hrvatskog sabora, naruši vrlo srdačnu i konstruktivnu atmosferu u kojoj je održan sastanak između predsjednika Hrvatskog sabora Željka Reinera i potpredsjednice Narodne skupštine Republike Srpske Željke Stojičić, stoji u saopćenju iz parlamenta RS-a.

Reiner je kratko prokomentirao da po protokolu nije uobičajno da govori ako nije postavljena i zastava gosta, već samo domaćina.

Nakon ove situacije, Reiner je iz zgrade parlamenta RS-a otišao na razgovor s banjalučkim biskupom mons. Franjom Komaricom.

Potpredsjednica Skupštine RS-a iz reda hrvatskog naroda Željka Stojičić je istakla da žali što je došlo do ovakve situacije.

(FENA) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.