21.5.2016. 17:39
0
Željka Cvijanović: Kandidatura Desnice Radivojevića je stari trik iz sarajevske kuhinje
Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da je kandidatura Desnice Radivojevića za načelnika opštine Srebrenica "stari trik iz sarajevske kuhinje" kojim se nastoji razbiti srpsko glasačko tijelo, ali da nema prepreka da načelnik bude zajednički kandidat srpskih stranaka.

Cvijanovićeva je navela je kandidatura Radivojevića već viđen recept i formula kojom se nastoji razbiti srpsko glasačko tijelo. 

"Mislim da je to stari trik koji smo imali priliku da vidimo iz sarajevske kuhinje, što nije ništa novo", izjavila je Cvijanovićeva novinarima u Zvorniku. 

Ona je navela da će koalicioni dogovor koji su srpske stranke postigle u Srebrenici polučiti rezultate i da će Srebrenica "imati načelnika koji će raditi u interesu svih građana, kao što je to slučaj u Zvorniku". 

"Mi to očekujemo i u Srebrenici, koja zaslužuje dobru i realnu vlast i nema nikakve prepreke da u Srebrenici Srbin bude načelnik", kaže Cvijanovićeva. 

Desnica Radivojević, bivši zamjenik premijera Federacije BiH i funkcioner SDA koji je sada blizak SDP-u, predao je juče kandidaturu za načelnika Srebrenice. 

Srpske stranke ranije su se dogovorile da zajednički kandidat za načelnika srebreničke opštine bude Mladen Grujičić. 

(SRNA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.