24.5.2016. 22:46
0
Vlada KS imenovala Turkovića za direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja
Vlada Kantona Sarajevo je, nakon razrješenja s te funkcije u statusu vršioca dužnosti, imenovala dr. Samira Turkovića za direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo na mandat od četiri godine.

Kako je saopćeno iz Kantona Sarajevo, iz dostavljene Vizije - Programa rada i razvoja Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo za period 2015.-2019. godina koju je ponudio mr. sci. oec. prim. dr. Samir Turković, specijalista oftalmolog, može se vidjeti da je za navedeni period predviđeno poboljšanje postojeće zakonske legislative iz oblasti zdravstvene zaštite na nivou Kantona Sarajevo, racionalizacija procesa pružanja zdravstvene zaštite na primarnom, sekundarnom i tercijarnom nivou usmjerena na istovremeno povećanje kvaliteta zdravstvenih usluga i smanjenje troškova pružanja zdravstvenih usluga, centralizacija procesa nabavke lijekova i medicinskih sredstava na nivou Kantona Sarajevo, s ciljem postizanja boljih komercijalnih i finansijskih uvjeta i racionalizacije postupka nabavke, iznalaženje dodatnih izvora finansiranja za razvoj zdravstva na nivou Kantona Sarajevo, poboljšanje internih kontrola i jačanje uloge interne revizije.

Vlada je danas dala svoju saglasnost za imenovanje predsjednika i članova skupština u sedam kantonalnih javnih komunalnih preduzeća te proslijedila Skupštini Kantona na konačno potvrđivanje. U preduzeću „Park“ saglasnost je data da Besim Balić bude imenovan za predsjednika Skupštine preduzeća, a članovi Skupštine bi bili Amel Omerović i Senad Mujić.

Za iste funkcije u preduzeću „Pokop“ saglasnost su dobili Sanjin Manjo, kao predsjednik Skupštine, i Ljuljana Vranac i Tea Teskeredžić, kao članovi Skupštine.

Predsjednik i članovi Skupštine Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Rad“ koji su dobli saglasnost Vlade su Adnan Džemidžić, Elvesta Mulahasanović i Mirsada Hodžić.

Iste funkcije u "Sarajevogasu" bi obavljali Salem Alibegović, kao predsjednik Skupštine, a njeni članovi bi bili Adelina Džanković i Sanida Pašić.

Vlada je dala saglasnost za imenovanje predsjednika i članova Skupštine Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća  „Toplane - Sarajevo“, i to: Muamer Hadžović, predsjednik Skupštine, i Zajim Aljičević i Rahmija Hodžić, kao njeni članovi.

Kemal Džabija, Dženana Remić i Muris Redžić su dobli saglasnost da čine Skupštinu KJKP  „Tržnice - pijace“ , a Hadžan Konjo, Mersiha Duraković i Mirsad Ibrović bi te funkcije obavljali u preduzeću „Vodovod i Kanalizacija“, saopćeno je iz Press službe KS. 
(Fena)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.