25.5.2016. 12:14
0
Krajiški poljoprivrednici traže ostavku ministra Dedića, 200 traktora krenut će prema GP Izačić
Oko 200 poljoprivrednika iz Krajine uputit će se u 12 sati prema Graničnom prelazu Izačić, gdje će održati mirne proteste. Poljoprivrednici traže ostavku federalnog ministra poljoprivrede i federalne ministrice finansija Šemsudina Dedića i Jelke Milićević. Traže isplatu poticaja za 2014., 2015. i prvi kvartal 2016. godine.

Dževahir Babić iz Udruženja poljoprivrednika "Krajina“ rekao je za NAP da u Krajini pada kiša, pa bi broj poljoprivrednika na protestima mogao biti i veći od 200.

- Poljoprivrednci danas zbog kiše nemaju šta raditi, ali nemaju ni novca da rade - kaže Babić.

Poljoprivrednici traktorima trenutno dolaze u mjesto Mihaljevac u Cazinu.

Iz MUP-a USK nisu odobrili okupljanje poljoprivrednika. Saopćeno je da bi poljoprivrednici koji budu protestvovali mogli platiti novčane kazne od 3.000 do 9.000 KM.

Babić tvrdi da su čelni ljudi iz MUP-a USK zloupotrijebili ovlasti. Iz MUP-a su javnost obavijestili da poljoprivrednici žele blokirati puteve i granični prelaz. A, to je protuzakonito.

- Nismo najavili zatvaranje graničnog prelaza. Najavili smo mirne proteste. Nije uredu da iz MUP-a pogrešno informišu javnost – rekao je Babić.

Poljoprivrednici tvrde da će blokirati granični prelaz, ukoliko ih policija bude kažnjavala.

- Ako platimo kazne, onda nema smetnje da i blokiramo prelaz – kaže Babić, piše NAP.

(NAP)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.