28.5.2016. 18:59
0
"Svako od lidera se mora pokloniti žrtvama, ja ću se pokloniti ubijenim Srbima na Kazanima"
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović kazao je danas na Samitu 100 biznis lidera jugoistočne Evrope da je svima jasno da proces pomirenja, normalizacije odnosa i saradnje ide u pravom smjeru, ali da ne ide dovoljno brzo.

Učesnici Brdo-Brijuni procesa danas su u okviru predsjedničkog panela "Dogovor za novo doba" u Sarajevu prisustvovali tom samitu.

 - Proces ide jednom putanjom koja ima svoje uspone i padove, ali moram reći generalno da je trend pozitivan - dodao je Izetbegović.

Naglasio je da tome doprinose upravo ovakvi susreti na kojima će se susresti lideri s Balkana i iskreno jedni drugima reći ono što misle i imaju.

- Posebno je važno kada je to potpomognuto biznisom. Realan biznis je temelj za vođenje politike - rekao je Izetbegović.

Ocijenio je da treba graditi put da pomognemo ljudima, da ne odlaze s Balkana.

- Tranzicija zakomplikovana ratovima, užas koji smo prošli i od kojeg se nikad nismo oporavili, donijela nam je mnogo teškoća. U BiH ima oko 300.000 praznih kuća. Svađe su kao saharin, one hrane narod i njegovu emociju lažno. Treba kazati istinu, što više joj se približiti i potruditi se da se ovako nešto više nikada ne desi - istakao je Izetbegović.

Kazao je da svako od lidera treba otići i pokloniti se žrtvama drugim, te najavio da će on sam otići na Kazane.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.