30.5.2016. 14:28
0
Akcija "Postman": Pritvor za osumnjičene
Nakon ispitivanja osumnjičenih, tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora za osumnjičene:
- Avdić Jusufa (1986) iz Brčkog, državljanina BiH i
- Ponjević Srećka (1986) iz Brčkog, državljanina BiH

Prijedlog pritvora upućen je iz razloga opisanih članom 132. stav 1. tačka  b) ZKP BiH, odnosno zbog osnovane bojazani da bi osumnjičeni, ukoliko bi se našli na slobodi, mogli uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za krivični postupak, te da bi mogli ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače.

Navedeni osumnjičeni su pod istragom zbog postojanja sumnje da su počinili krivična djela Organizovani kriminal iz člana 250., u vezi sa krivičnim djelom Neovlašteni promet opojnim drogama iz člana 195., a sve u vezi sa članom 54. KZ BiH.

Prijedlog za određivanje mjera pritvora upućen je Sudu BiH.




0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.