6.6.2016. 9:53
0
Zemljotres na Novom Zelandu: Nema opasnosti od cunamija
Otok Kermadec na Novom Zelandu potresao je zemljotres jačine šest stepeni po Richteru, ali nije objavljena opasnost od pojave cunamija u tom dijelu Južnopacifičkog okeana, javlja Anadolu Agency (AA).

Američki centar za geološka istraživanja saopćio je da je epicentar zemljotresa registriran 128 kilometara sjeveroistočno od Karmadeca i na dubini okeana od 10 kilometara.

Jačina zemljotresa prvobitno je saopćena kao 6,4 stepena, a kasnije je korigovana na šest stepeni po Richteru.

Prema prvim informacijama sa terena, zemljotres nije uzrokovao ljudske, ni materijalne gubitke, ali jeste paniku kod lokalnog stanovništva.

Stanovnici Novog Zelanda još imaju svježe sjećanje na tragični zemljotres koji je jačinom 6,3 stepena po Richeru 2011. godine pogodio regiju Christchursh, a tom prilikom život je izgubilo najmanje 185, a povrijeđeno blizu 2.000 osoba.

(Anadolu Agency)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.