6.6.2016. 14:25
0
Pijan uzrokovao saobraćajnu nezgodu i napao policijske službenike
Policijska stanica Tešanj dostavit će Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca protiv osobe inicijala J.A., rođene 1989. godine, iz Tešnja, koja je protekle sedmice, u alkoholiziranom stanju, izazvala saobraćajnu nezgodu i napala policijske službenike.

Alkoholizirana osoba J.A. je sa vozilom „VW-Golf I“, registarskih oznaka J07-T-199, oduzela prvenstvo prolaza vozilu „mercedes“, registarskih oznaka E03-T-963, kojim je upravljao V.E. iz Tešnja, a nakon toga se pokušala udaljiti sa mjesta nezgode i pobjeći.

Policijski službenici, koji su se nalazili u blizini, odmah su reagovali i tom prilikom J.A. je postupio agresivno i fizički nasrnuo na policijske službenike, nakon čega je lišen slobode i priveden u službene prostorije Policijske stanice Tešanj.

J.A., je pokazivao znakove teške alkoholiziranosti, i tek naredni dan nakon otriježnjenja obavljena je kriminalistička obrada ovog slučaja, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Sprječavanje službene osobe u vršenju službene radnje“, a u sticaju sa krivičnim djelom „Napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti“.

Nakon kompletiranja i dokumentovanja navedenih krivičnih djela ovaj predmet će biti dostavljen Kantonalnom tužilaštvu ZDK na daljnji zakonski postupak.

(FENA) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.