7.6.2016. 9:02
0
Optuženi Fikret Hadžić sporazumno priznao krivicu za organiziranje terorističke grupe
Sporazum o priznanju krivice s tužiocem iz Odsjeka za terorizam Tužilaštva BiH zbog počinjenog krivičnog djela organiziranje terorističke grupe sklopio je optuženi Fikret Hadžić iz Slapnice kod Kaknja.

Optuženi se tereti da je kao pripadnik tzv. selefijske zajednice u BiH organizirane na području Bosne i Hercegovine, izvan zvaničnih institucija Islamske zajednice BiH,  tokom 2013. i 2014. godine napustio BiH i pokušao da se priključi terorističkim organizacijama Islamska država Iraka i Levanta (ISIL) koje djeluju na području Sirije i Iraka, a koje su od Vijeća sigurnosti UN-a proglašene kao terorističke organizacije i grupe, u čemu je spriječen od policijskih i sigurnosnih agencija u Republici Turskoj, nakon čega je vraćen u BiH.

U skladu sa sporazumom, za optuženog je predloženo izricanje kazne zatvora  od jedne godine.

Priznanjem krivice optuženi se odrekao prava na suđenje, kao i prava na ulaganje žalbe na krivičnu sankciju koju mu u ovom predmetu izrekne Sud BiH, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

(FENA) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.