7.6.2016. 15:39
0
Slučaj Naser Orić: Svjedoci Tužilaštva BiH odustaju od svjedočenja
Na Sudu BiH nastavljeno je suđenje ratnom komandantu Srebrenice Naseru Oriću i Sabahudinu Muhiću koje Tužilaštvo BiH tereti za ratne zločine na području Srebrenice 1992. godine, a kao svjedok Tužilaštva BiH pojavila se Stojanka Savić, piše bh. novinska agencija Patria.

Drugi svjedok Tužilaštva BiH Slađana Bajić kćerka Milutina Miloševića, načelnika policijske stanice Bratunac i četničkog vojvode pod čijom je komandom 1992. godine spaljeno selo Glogova i protjerane i ubijene stotine Bošnjaka odbila je svjedočiti te je Tužilaštvo BiH odustalo od nje kao svjedoka.

Svjedokinja Stojanka Savić, supruga Mitra Savića odgovarajući na pitanje tužioca Miroslava Janjića šta se dogodilo s njenim suprugom, Savić je kazala:

- On je od svog komandanta bio raspoređen u mjesto Kunjerac i 14. decembra 1992. godine poginuo je na licu mjesta gdje su u rovu bili njih četvorica – kazala je Savić.

Ona je istakla da joj je o smrti njenog muža pričao izvjesni Zoran čijeg se prezimena nije mogla sjetiti. On joj je kazao da je pogođen u usta i da je na mjestu ostao mrtav.

Na pitanje sudije Šabana Maksumića koliko je prošlo od pogibije do dana kada joj je Zoran ispričao šta mu se dogodilo, svjedokinja je kazala 15 dana.

- Kada je dovezen 16. februara 1993. godine imao je ranu na ustima. Ja ga nisam vidjela, već su ga pregledali u ambulanti – kazala je Savić koja se nije mogla sjetiti imena doktora  koji je pregledao tijelo njenog supruga.

- Nije mi stalo ko ga je ubio ni kako, svako neka svoj teret nosi – kazala je svjedokinja.

Sljedeće ročište zakazano je za 28. juni kada će svjedočiti dva nova svjedoka Tužilaštva BiH.  

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.