9.6.2016. 12:22
0
Osujećen Dodikov plan: Izvorni SDS ne može na izbore
Centralna izborna komisija BiH nije ovjerila Izvorni SDS da izađe na izbore lokalne u oktobru ove godine, jer nisu upisani u sudski registar kao politička stranka. Odluku Centralne izborne komisije potvrdio je i Apelacioni sud BiH.

Prevara zvana izvorna "Srpska demokratska stranka 90" neće izaći na lokalne izbore kako su to priželjkivali iz vladajuće oligarije i režimskih medija, koji su izvornu SDS predstavljali kao pravu Srpsku demokratsku stranku, prenosi Slobodna Bosna.
 
Centralna izborna komisija BiH nije ovjerila Izorni SDS da izađe na izbore lokalne u oktobru ove godine, jer nisu upisani u sudski registar kao politička stranka. Odluku Centralne izborne komisije potvrdio je i Apelacioni sud BiH.
 
Ovim je spriječena prevara izrežirana u "kuhinji SNSD" s ciljem da nanesu štetu Srpskoj demokratskoj stranci na predstojećim lokalnim izborima.
 
Patuljasta stranka, Izvorni SDS, bila je uz vladajuće u Republici Srpskoj, a imala je i medijsku podršku režimskih medija, koji su je predstavljali kao SDS pravi.
 
Izvorni SDS je nastao od grupe bivših članova SDS,Slavko Dunjić, Vitomir Popović, Tihomir Mihajlović... koji su z rad svojih poslova promijenili stranački dres i pokušali na prevaru da od nekadašnje stranke uzmu i ime i simbole.
 
Zbog svega što su uradili mogu još i krivično da odgovaraju.
 
(Merima Druškić/SB/BN TV)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.