17.6.2016. 9:56
0
Žuti metoalarm upaljen u cijeloj BiH: Vjetar čupao stabla u Sarajevu
Visoke temperature i danas se očekuju u Bosni i Hercegovini. Žuti meteoalarm upaljen je u cijeloj zemlji, ne samo kao upozorenje zbog vrućina, već i zbog jakih udara vjetra i to za područja Banja Luke, Foče, Mostara, Sarajeva, Bihaća, Trebinja, Tuzle i Livna, saopćeno je iz FHMZ, prenosi novinska agencija Patria.

Jak vjetar očekuje se i u Višegradu, gdje je zbog ekstremno visokih temperatura upaljen dodatno i narandžasti meteoalarm. 

Noćas u Sarajevu izmjereno je 29 stepeni. Jak vrući vjetar koji je puhao tokom cijele noći, pričinio je materijalnu štetu na nekim zgradama gdje su već oronule fasade. 

Koliko jak vjetar je noćas puhao u glavnom gradu, najbolji dokaz su polomljene grane i iščupana stabla na Vilsonovom šetalištu.  

(Patria)

BiHVrijeme
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.