19.6.2016. 19:13
0
Goražde: Grad veličine oraha i jaka kiša izazvali probleme
Jako nevrijeme u popodnevnim satima pogodilo je danas Goražde i okolinu. Grad koji je dostizao i veličinu oraha, a potom i jaka kiša izazvali su pojavu bujičnih voda, začepljenje šahtova i odvodnih kanala, te plavljenje pojedinih ulica, posebno Kulina bana i naselja 1. maj.

Grad, vjetar i kiša skoro su paralizirali saobraćaj, jer su gusti oblaci i snažan pljusak skoro u potpunosti smanjili vidljivost, a vozači su tražili zaklon za svoje automobile. Na putu Rogatica - Goražde tuneli su služili kao sklonište za vozila. Na području Pala u FBiH, između Prače i Podgraba, dugo nakon nevremena na cesti su bili vidljivi ostaci leda, prenosi Avaz. 

Nakon nekoliko sati stanje se normaliziralo. Pretpostavlja se da su najveće štete pričinjene u poljoprivredi, na usjevima, plantažama malina i voću, o čemu bi više podataka naredne službe trebale dobiti početkom radne sedmice. 

(Merima Druškić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.