4.7.2016. 16:08
1
Dogovor bh. entitetskih ministara: Jedinstveno na strateške sajmove turizma
Edita Đapo, ministar turizma i okoliša bh. entiteta Federacije Bosne i Hercegovine i Predrag Gluhaković, ministar trgovine i turizma Republike Srpske dogovorili su danas u Banjaluci zajedničko predstavljanje turističke ponude Bosne i Hercegovine na strateškim sajmovima turizma.

Edita Đapo, ministar turizma i okoliša bh. entiteta Federacije Bosne i Hercegovine i Predrag Gluhaković, ministar trgovine i turizma Republike Srpske dogovorili su danas u Banjaluci zajedničko predstavljanje turističke ponude Bosne i Hercegovine na strateškim sajmovima turizma, javlja Anadolu Agency (AA).

U izjavama nakon sastanka održanog u Banjaluci istakli su da bi entiteti mogli zajednički nastupiti na sajmovima u Turskoj i Njemačkoj, kao i u Londonu, Dubaiju i Moskvi. Gluhaković je istakao da je ovo prvi njihov zajednički sastanak na kojem su razgovarali o harmonizaciji zakonskih propisa.

„Idemo mi sa izmjenom zakona o turizmu i tu su kolege iz federalnog ministarstva da zajedno radimo na jednom dobrom zakonu o turizmu RS i FBiH. Sigurno imamo još mnogo otvorenih pitanja koja traže da formiramo timove od septembra mjeseca koji će raditi na izmjeni i poboljšanju propisa iz oblasti i turizma i okoliša", kazao je Gluhaković.

Edita Đapo objasnila je da je cilj harmonizacije propisa između dva entiteta da se omogući privrednicima, privatnicima, turističkim agencijama da naprave bolju ponudu povezivanja čitave zemlje.

"Radićemo na zajedničkoj promociji zemlje, dogovoreno je da idemo na dva ili tri strateška sajma skupa kako bi promovisali BiH kao jedan turistički proizvod i ono što želimo je da u budućnosti organizujemo nekoliko konferencija za biznis u turizmu, jer je BiH zemlja u kojoj se turizam može razvijati i može biti osnovna privredna grana, ali potrebne su investicije i da napravimo određene turističke ponude kako bi se turisti zadržavali što duže u BiH", kazala je Đapo.

Dodala je da od raspoloživih finansija zavisi na koliko i kojim sajmovima će se predstaviti zajedno. 


(Anadolu Agency)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.