10.7.2016. 16:34
0
Posljednji oproštaj od najmilijih u Potočarima: Jecaji prekidaju tišinu u Fabrici akumulatora
Poneki jecaj odzvanja u tišini bivše Fabrike akumulatora u Potočarima gdje su od jučer smješteni tabuti sa posmrtnim ostacima srebreničkih žrtava.

Nakon 21 godinu 127 žrtava će napokon naći svoj smiraj u mezarju Memorijalnog centra Srebrenica - Potočari. Nakon što su jučer u Potočare stigli tabuti sa srebreničkim žrtvama majke, sestre, braća, očevi, rodbina i prijatelji u tišini velike hale Fabrike akumulatora opraštaju se od Sejdalije, Muhidina, Vahdeta, Alije, Avdije, Vehbije, Ismeta, Safeta...

Nakon što učesnici "Marša mira Nezuk - Potočari 2016." u 17 sati stignu na odredište u Potočare tabuti sa posmrtnim ostacima srebreničkih žrtava će biti preneseni u Musalu Memorijalnog centra. 

U Memorijalnom centru Potočari - Srebrenica u toku su pripreme pred sutrašnji, 11. juli, dan sjećanja na Srebreničane koji su izgubili svoje živote tokom genocida koji se dogodio u tom bosanskohercegovačkom gradu 1995. godine. Sutra će na kolektivnoj dženazi vječni smiraj u Potočarima naći novih 127 žrtava.

Najmlađa žrtva koja će ove godine biti ukopana u mezarju Memorijalnog centra je Avdija Memić koji je u trenutku smrti imao 14 godina.

Bit će ukopan zajedno sa amidžićem Halilom, koji je imao 16 godina, i sa amidžom Abdurahmanom. Mustafa Hadžović najstariji je među žrtvama koje će sutra biti ukopane. Imao je 77 godina.

(Anadolu Agency) 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.