28.7.2016. 11:41
0
Škafa izgorjela u potpunosti: Srce hoće da mi pukne, odavde smo hranili po dvoje, troje djece
Sinoć je na tržnom centru Škafa u Rakovici, koja se nalazi nadomak Sarajeva, došlo do velikog požara u kojem je ovaj objekat potpuno izgorio.

Sve vatrogasne ekipe KS su bile na terenu, ali plamen koji je zahvatio zgradu je ipak bio snažniji i nisu uspjeli savladati ga.

U ovom požaru izgorio je glavni objekat lanca Škafa, u kojem je bila smještena i direkcija i roba za sve ostale objekte koje imaju širom BiH. Bez posla je ostalo oko 40 radnika.

"Eto, srce hoće da mi pukne. Preko noći izgubi posao, i ja i svi moje kolege. U ovom objektu radim već tri godine i hranim dvoje djece. Svi mi koji radimo ovdje imamo po dvoje, troje djece, pa zamislite kako nam je sada. Kažu da je Škafa imala lošeg poslodavca i da su male plate, ali mi smo bili zadovoljni tu i radili smo. Nikada nam nije kasnila plata. Šta sada da radimo, sve je nestalo. Nadam se da će država imati malo obzira na ovo, jer oko 40  porodica ide na biro", kaže jedan od radnika tržnog centra Škafa.

Pored Škafe, pronašli smo i mladića koji je s tugom u očima posmatrao ono što je ostalo poslije požara. Prodavao je voće pored ulaza i sve mu je izgorjelo. Kaže da je čuo udar neki, vjerovatno grom i da je to možda mogući uzrok, ali su to opet sve samo nagađanja. 




Pored mladića koji prodaje voće je bio još jedan radnik ovog tržnog centra, koji kaže da je dobio i poruku kako je požar podmetnut, ali dok se detalji ne utvrde takve izjave kaže ni bi sa sigurnošću iznosio, ali zna da mu sada neće biti nimalo lako živjeti.

"Ljudi, ja sam ovdje sedam godina. Hranim troje djece. U svakoj kući ima skoro toliko, pa zamislite koliko je usta jelo iz ove zgrade. Ovdje je bilo smješteno sve, od glavne robe do papira, to su milioni, ko zna da li će se to moći nadoknaditi i šta će biti s nama. Mogu samo reći ne daj Bože nikome da se ovakvo nešto desi. Tužno je ovo gledati, samo mi znamo kako nam je, a siguran sam da ni direktoru nije nimalo jednostavno, on je stvarno bio dobar i pošten čovjek", kaže nam radnik Škafe.

Na terenu su još uvijek neke od ekipa vatrogasaca i policije, jer požar još uvijek nije ugašen u potpunosti. Dim izlazi i dalje iz svih prostorija ovog tržnog centra. Neugodan miris obuhvatio je cijelo naselje i veoma zagušljivo je danas u naselju Gladno Polje, mjestu gdje je i smještena Škafa.

Žrtava u ovom požaru na svu sreću nije bilo, a u trenutku kada je zgrada počela da gori kod objekta je samo bio zaštitar, koji je i obavijestio vatrogasce i policiju.

(Alen Avdić)

 
0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.