28.7.2016. 18:15
0
Odobreni dodatni upisi na Ekonomski, Medicinski i Filozofski fakultet UNSA
Vlada Kantona Sarajevo (KS) danas je donijela Odluku o proširenju broja studenata koji se mogu upisati u prvu studijsku godinu I i II ciklusa i integriranog studija u studijskoj 2016/2017. godini na Univerzitetu u Sarajevu (UNSA).

Dodatni broj studenata biće upisan na Ekonomski fakultet i to na Odsjek za menadžment - 74 kandidata, na Odsjek za menadžment-engleski jezik - 58 kandidata te na Odsjek Visoka poslovna škola - 45 kandidata. Svi novoupisani studenti će biti u statusu redovnih studenata koji troškove studija snose sami.

Na Medicinski fakultet  upisat će se 39 kandidata u statusu redovnih samofinansirajućih studenata.

Odobren je dodatni upis i na Filozofski fakultet i to na jednopredmetni studij Engleskog jezika i književnosti  također u statusu redovnih samofinansirajućih studenata upisat će se deset kandidata, za isti studij u statusu vanrednih studenata odobren je upis za deset studenata.

Još 30 studenata biće upisano na jednopredmetni studij na Odsjeku za psihologiju u statusu redovnih samofinansirajućih studenata.

Vlada je donijela rješenje kojim su Jasmin Kapetanović i Dželaludin Junuzović imenovani kao  predstavnici Kantona Sarajevo, kao suosnivača, u Upravni odbor Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo. U nadležnosti Vlade Federacije BiH je imenovanje predsjednika i članova Upravnog odbora UKC Sarajevo u punom sastavu.

Vlada KS je dala saglasnost da se za vrijeme održavanja 22. Sarajevo Film Festivala od 12.08. do 20.08. 2016. godine produži radno vrijeme u ugostiteljskim objektima i na mjestima okupljanja gdje se održavaju projekcije i ostali sadržaji u okviru Sarajevo Film Festivala, saopćeno je iz kantonalne Press-službe.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.