1.8.2016. 15:34
0
PDP: Dogovor Izetbegovića i Dodika je dokaz da "para vrti gdje burgija neće"
Iz Partije demokratskog pogresa (PDP) su saopćili kako podržavaju svaki dogovor koji Bosnu i Hercegovinu vodi ka Evropskoj uniji, ali kritikuju bespovratno i bespotrebno izgubljeno vrijeme u proteklom periodu.

- Milorad Dodik i Željka Cvijanović ipak su se juče sastali sa Bakirom Izetbegovićem i pod velikim pritiskom hroničnog nedostatka novca uspjeli "usaglasiti" Mehanizam koordinacije, još bitnije potpisati pismo namjere za kreditni aranžman sa MMF-om i time apsolutno dokazati tačnost narodne poslovice "para vrti, gdje burgija neće" – saopćeno je iz PDP-a.

- Podsjećamo javnost da je vlast u RS svaki korak ka EU integracijama oštro kritikovala da bi na kraju sve prihvatala. Prije podne je pričala jedno a poslije podne potpisivala drugo i tako redom od izjave o evropskom putu BiH, reformske agende, adaptiranog Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju i zaštiti poljoprivredne proizvodnje pa sve do mehanizma koordinacije – navodi se dalje u saopćenju ove patrije.

Iz PDP navode da sve to jasno pokazuje da ovakva politika, politika od danas do sutra, bez ikakve jasne vizije i strategije, sa čestim promjenama stavova i povijanjem pred međunarodnim kreditorima, ne može ništa dobro donijeti nikome u BiH.

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.