2.8.2016. 19:12
2
Politički skandal: Delegacija HDZ-a nije se pojavila na dogovoreni sastanak!
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović rekao je da neće biti održan sastanak delegacija SDA i HDZ-a budući da delegacija HDZ-a na čelu s predsjednikom Draganom Čovićem nije došla na dogovoreno mjesto, mada je ranije potvrdila svoj dolazak.

Nakon uspješnog sastanka predjsedavajućeg Predsjedništava BiH i lidera SDA Bakira Izetbegovića i Milorada Dodika čelnika SNSD-a i predsjednika RS, na kojem je usaglašen mehanizam koordinacije te pismo namjere prema MMF-u, danas je najavljen sastanak Izetbegovića s liderom HDZ-a Draganom Čovićem.
 
Naime, Čović je odmah nakon postizanja dogovora Izetbegovića i Dodika izrazio nezadovoljstvo što je mehanizam koordinacije dogovaran bez prisustva predstavnika hrvatskog naroda te je izrazio bojazan da bi dogovorenim mehanizmom dolazilo do preglasavanja.
 
Sastanak se trebao održati danas u kasnim poslijepodnevnim satima u Konjicu, u restoranu "Orahovica".
 
Uz Izetbegovića, delegaciju SDA činili su i predsjedavajući Vijaća ministara BiH Denis Zvizdić te premijer Federacije BiH Fadil Novalić.


(Anesa Agović / SB)





2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.