4.8.2016. 18:49
0
Dodika ne zanimaju Izetbegović i Čović: Za mene je inostranstvo to šta oni rade u Federaciji
Dodik je kazao da je Čović reagovao, a da stvari još nisu ni bile poznate, te poručio da nema ništa protiv ukoliko je rješenje da se u tekst upiše da u kvorumu budu i ovlašćeni predstavnici kantona.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je novim dogovorom o mehanizmu koordinacije RS obezbijedila da nema odluke bez njenog ovlašćenog predstavnika i vratila se na pravo mjesto, te poručio da to niko ne može da ospori.
 
Odgovarajući na novinarsko pitanje da li će Republika Srpska biti na dobitku kada je riječ o posljednjim neslaganjima između stranaka HDZ i SDA u vezi sa mehanizmom koordinacije, Dodik je naveo da nikada na taj način nije posmatrao njihove aktivnosti.
 
"Ja sam davno rekao da je za mene inostranstvo to šta oni u Federaciji BiH rade, HDZ i SDA", rekao je Dodik.
 
Dodik je istakao da je Čović reagovao, a da stvari još nisu ni bile poznate, te poručio da nema ništa protiv ukoliko je rješenje da se u tekst upiše da u kvorumu budu i ovlašćeni predstavnici kantona.
 
Dodik je rekao i da nije pratio reagovanje predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića nakon neodržavanja sastanka delegacija SDA i HDZ o mehanizmu koordinacije, te naveo da je više iznenađen komentarima članica Saveza za promjene da se na sastanku u Istočnom Sarajevu 31. jula u stvari ništa nije desilo.
 
"Desilo se da su oni u januaru prihvatili mehanizam koordinacije koji podrazumijeva da konsenzusom odlučuju prisutni u tom tijelu, a mi smo obezbijedili da bez ovlašćenog glasa Vlade Republike Srpske, predstavnika Republike Srpske, nema odluke", rekao je Dodik novinarima u Doboju.
 
Dodik, koji je i predsjednik SNSD-a, poručio je da se niko ne može lažno predstaviti i da to Savezu za promjene i smeta, jer se "lažno predstavljaju da zastupaju RS i na fonu su izdaje, jer finansijski skrnave RS- od neprihvatanja kredita Svjetske banke, ruskog aranžmana, pa do sadašnje priče sa Međunarodnim monetarnim fondom".
 
"Savezu za promjene bilo je važno da mi ne dođemo do tog novca i da RS uđe u to, kako oni žele da vide ili kako pričaju, da je RS bankrotirala", rekao je Dodik.

(SRNA)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.