9.8.2016. 12:25
0
Darko Ćulum predložen za novog direktora policije RS-a
Predstavnici Nezavisnog odbora Narodne skupštine Republike Srpske (RS) za izbor direktora policije RS-a obavili su danas razgovore s Darkom Ćulumom i Draganom Prodanovićem, kandidatima koji su ispunili uslove na konkursu za novog direktora entitetske policije.

Predsjednik Odbora Borislav Radić je rekao da je odbor jednoglasno donio odluku da Darko Ćulum bude predložen za novog direktora entitetske policije.

Za Ćuluma je, kaže, kao najboljem kandidatu za tu funkciju presudilo iskustvo u dosadašnjem radu na rukovodećim pozicijama u MUP-u RS-a te ideje o unapređenju rada policije.

S druge strane, dodao je, Prodanović je radni vijek proveo u dobojskoj policiji.

Radić je podsjetio da će, nakon  današnjih razgovora biti izvršeno bodovanje kandidata i lista s uspjehom bit će upućena ministru unutrašnjih poslova RS-a Draganu Lukaču, koji će dati svoje mišljenje o izboru novog direktora policije RS-a, nakon čega će o imenovanju odlučiti entitetska vlada.

Novi direktor policije RS-a trebao bi biti imenovan do polovine septembra.

Dosadašnji direktor Policije Gojko Vasić, koji je u drugoj polovini drugog mandata, ispunio je uslove za penziju i poslije šest godina povlači se s funkcije.

Darko Ćulum trenutno obavlja funkciju zamjenika direktora entitetske policije, dok je Dragan Prodanović načelnik Centra javne bezbjednosti Doboj.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.