19.8.2016. 19:45
0
Potpredsjednik Vlade Srbije: Vježba Srbije i RS ne ugrožava suverenitet BiH
Zajednička vježba policija Srbije i Republike Srpske bit će održana na teritoriji Srbije, čime se ni na koji način ne ugrožava suverenitet Bosne i Hercegovine, poručio je danas potpredsjednik Vlade Srbije i ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović.

Stefanović je naveo da je jedini cilj da policije pokažu snagu i obučenost u borbi protiv terorizma i spremnost da odgovore na sve sigurnosne izazove.

"Svako tko pokušava izazvati bilo kakve nesuglasice u povodu planirane vježbe i želi govoriti o tome na negativan način, mogu slobodno reći, nema dobre namjere", rekao je Stefanović.

U priopćenju za javnost srbijanskog Ministarstva unutarnjih poslova navodi se da je policija RS dobrodošla na teritoriju Srbije te da će Srbija dozvoliti dolazak njezinih pripadnika kako bi se održala zajednička vježba, prenosi Tanjug.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.