26.8.2016. 20:50
0
Novac pronađen kod beskućnika koji je osumnjičen da je zapalio crkvu: Otkud Dragašu 9.000 eura?
Iako se nakon ročišta za određivanje pritvora u Općinskom sudu Sarajevo činilo da je dosta toga jasno u vezi sa slučajem paljenja pravoslavne crkve u Sarajevu, nove detalje u vezi s ovim slučajem jučer je objavio naš list, i to da je kod Dragaša pronađeno više od 9.000 eura, što je bacilo novo svjetlo na cjelokupni događaj.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo nastavlja istragu protiv Nedeljka Dragaša, beskućnika osumnjičenog za pokušaj paljenja pravoslavne crkve u Sarajevu.  

Na upit upućen Tužilaštvu Kantona Sarajevo kako je moguće da su kod Dragaša pronađeni toliki novci i imaju li informaciju ko mu ih je dao, odgovorili su da je istraga u toku.

- Tužilaštvo će sve okolnosti istražiti, a s obzirom na t da je predmet u fazi istrage, ne možemo otkrivati više informacija - kazala je Azra Bavčić, portparol ovog tužilaštva.  

Pritvorski čuvari koji osobe lišene slobode detaljno pregledaju prilikom uvođenja u zatvorske prostorije, u Dragaševim plastičnim kesama pronašli su više od 9.000 eura, što je izazvalo veliko čuđenje s obzirom na to da se radi o osobi slabog imovnog stanja, odnosno beskućniku.

Tužioci su i tražili određivanje pritvora zbog opasnosti od bijega i činjenice da Nedeljko Dragaš nema stalnu adresu stanovanja. Prilikom hapšenja Dragaša, policijski službenici kod osumnjičenoga za paljenje crkve pronašli su tek nekoliko kovanica, ne vršeći detaljni pregled uhapšenoga, koji i nije praksa prilikom hapšenja.

- Treba ispitati čiji je to propust. Tako je mogao pronijeti i eksploziv. Naši službenici  pronašli su te novčanice i tu nema ništa sporno i nije naše da istražujemo, neka Tužilaštvo radi svoj posao - rečeno nam je iz pritvorske jedinice, piše Avaz.

(Merima Druškić/Avaz)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.