27.8.2016. 19:29
2
Akcija Bosna: Osumnjičeni za prodaju radnih mjesta u javnim institucijama predati Tužilaštvu KS
Izvršni direktor za distribuciju Elektroprivrede BiH Esed Džananović, glavni tehničar ORL odjela u UKCS-u Safet Bibić, Nedžad Trako i njegov otac Senad Trako, zastupnik BPS-a Sefer Halilović u skupštini Zeničko-dobojskog kantona, te Ramiz Karavdić koji su uhapšeni u sklopu akcije "Bosna" predati su u nadležnost Tužilaštva KS.

Nakon što ih sasluša postupajući tužilac bit će odlučeno o daljim zakonskim mjerama koje će biti poduzete protiv osumnjičenih, prenosi Avaz.

Podsjećamo, uhapšene osobe su osumnjičene da su počinile krivična djela udruživanje radi činjenja krivičnih djela, primanje dara ili drugih obilka koristi i primanje nagrade ili drugih oblika koristi za trgovinu utjecajem.

Dakle, sumnjiče se da su organizirali grupu te koristeći svoj utjecaj zapošljavali osobe u javna preduzeća, zdravstvene i visokoškolske ustanove u Federaciji BiH tako što su zahtijevali i primali novac ili druge oblike koristi. 

(Merima Druškić)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.