28.8.2016. 10:23
4
"Gdje su bili Bakir Izetbegović i Sadik Ahmetović kada je Vučić napadnut u Potočarima?!"
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da izjava poslanika u Predstavničkom domu parlamenta BiH Sadika Ahmetovića da je premijer Srbije Aleksandar Vučić u Potočarima "napao sam sebe" najbolje govori o bošnjačkim političarima u BiH i ocijenio da je obustava istrage o tom napadu neviđen međudržavni skandal.

"Mržnjom i raspaljivanjem sukoba ne može se graditi mir i regionalna stabilnost. Prošlost ne možemo promeniti, ali možemo graditi budućnost, za to je neophodna ozbiljna i iskrena politika. Srbija je za to spremna, i to nije naša slabost kako neki misle, već velika prednost", poručio je Dačić, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije. 

Dačić je podsjetio da je Vučić otišao u Srebrenicu na poziv iz BiH, što "znači da je država domaćin dužna da brine o njegovoj bezbjednosti". 

Prema Dačićevim riječima, u Evropi je gotovo nezabilježeno da je neki državnik napadnut na teritoriji druge zemlje na čiji poziv je došao. 

"Treće, gde su bili domaćini, i Bakir i Sadik i ostali?", upitao je Dačić i dodao da se, nekoliko dana nakon toga, Bakir Izetbegović sa domaćinom /srpskim premijerom/ Aleksandrom Vučićem prošetao mirno Beogradom, čime je "Srbija pokazala šta znači ozbiljna država". 

Dačić je upitao da li je moguće da godinu dana nakon napada i pokušaja ubistva Vučića za to niko nije odgovarao. 

"Čak se i obustavljaju istrage o tome. Sve to je neviđeni međudržavni skandal", ukazao je Dačić, dodavši da srpske vlasti zato osnovano sumnjaju da je riječ o režiranom i organizovanom napadu. 

(Srna)

4
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.