28.8.2016. 13:55
0
Specijalci MUP-a Srbije i MUP-a RS-a izveli vježbu "Drina 2016", Dodik i Nikolić im čestitali na tome
Predsjednik Srbije i Republike Srpske Tomislav Nikolić i Milorad Dodik, čestitali su danas pripadnicima policije Srbije i RS-a na uspješno prikazanoj zajedničkoj vježbi "Drina 2016".

Na kraju zajedničke vježbe obavljeno je i završno postrojavanje sudionika vježbe i borbenih vozila, javlja Tanjug.

 Združena protuteroristička vježba policija Srbije i RS-a "Drina 2016" održana je na graničnom prijelazu kod Loznice, u prisustvu najvših dužnosnika Srbije i RS-a.

 U vježbi je sudjelovalo oko 200 pripadnika dviju policija, oko 50 vozila, pet letjelica i pet plovila.

 Specijalne snage djeluju u situaciji kada teroristi upadaju na carinski terminal, otimaju autobus s putnicima, a u vježbi sudjeluju i padobranci, ronioci, transporteri, oklopna vozila, helikopteri...

 Prikazana je situacija kada teroristi zauzimaju granični prijelaz i autobus s putnicima. Specijalne snage djeluju sa zemlje i šalje se izviđački helikopter.

 Iz helikoptera su se spustili specijalci i s oklopnjacima potisnuli teroriste ka Drini gdje su ih dočekale specijalne jedinice, a presretnut je i autobus s teroristima.

 Hitna pomoć je ukazala pomoć ozlijeđenima. Korišteni su i specijalno obučeni psi za otkrivanje terorista.

 Na kraju vježbe je iskočilo pet padobranaca iz sastava Srbije i RS-a, sa zastavama Srbije i Srpske, SAJ-a, MUP-a Srpske i Žandarmerije MUP-a Srbije.  

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.