29.8.2016. 19:58
1
Jednomjesečni pritvor uhapšenim u akciji "Bosna"
Opštinski sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor za svih pet osumnjičenih lica koja su uhapšena u okviru akcije Federalne uprave policije kodnog naziva "Bosna" , potvrđeno je Srni iz ovog suda.

U akciji "Bosna" su 26. augusta uhapšeni izvršni direktor "Elektroprivrede BiH" za distribuciju Esed Džananović, Safet Bibić, Nedžad Trako, Ramiz Karavdić i Senad Trako. 

Osumnjičeni su da su organizovali grupu, te koristeći svoj uticaj, zapošljavali lica u javna preduzeća, zdravstvene i visokoškolske ustanove u Federaciji BiH tako što su zahtijevali i primali novac ili druge oblike koristi. 

U okviru ove akcije, prema nalogu kantonalnog tužilaštva, pripadnici Federalne uprave policije izvršili su pretres u zgradi "Elektroprivrede BiH" u Sarajevu, te na nekoliko lokacija na području Kantona Sarajevo, kao i Zeničko-dobojskog i Tuzlanskog.

(SRNA)
(Foto: Faktor)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.