31.8.2016. 15:00
1
U toku pretres prostorija: Oleg Čavka osumnjičen za krađu dokaznog materijala!
Tužilac je osumnjičen da je otuđio mobilni telefon koji je u okviru krivičnog postupka oduzet od Anesa Kurbegovića, jednog od optuženih u predmetu Lutka.

Pripadnici SIPA-e pretresaju kancelariju i privatne objekte u vlasništvu državnog tužioca Olega Čavke.
 
Tužilac Čavka je, kako saznaje Žurnal, osumnjičen da je krao dokazne materijale iz predmeta organiziranog kriminala.
 
U toku je njegovo saslušanje u prostorijama SIPA-e.
 
Kako saznajemo od izvora bliskih istrazi, tužilac je osumnjičen da je otuđio mobilni telefon koji je u okviru krivičnog postupka oduzet od Anesa Kurbegovića, jednog od optuženih u predmetu Lutka, piše Slobodna Bosna.
 
Dosadašnjom istragom je utvrđeno da je državni tuzilac uzeo mobitel iz spisa, te je, u kasnim noćnim satima, ubacivao svoju SIM karticu, na osnovu čega su i otkrivene njegove zloupotrebe.
 
Podsjećamo, Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) BiH u nastavku akcije kodnog naziva "Lutka" uhapsila je među ostalim i Anesa Kurbegovića (40), osumnjičenog za organizirani kriminal, razbojništva i pranje novca.
 
Anes Kurbegović inače posjeduje dvojno državljanstvo i Srbije i BiH, rođen je u Prijepolju i odranije je poznat kao lice iz kriminalnog miljea.
 
Kurbegović je 2008. godine osuđen pred Posebnim odjeljenjem za organizovani kriminal Okružnog suda u Beogradu na tri godine i dva mjeseca zatvora zbog oružanih pljački u Srbiji i inostranstvu.
 
Grupa kojoj je pripadao Kurbegović osuđena je za pljačke pumpi u Gornjem Milanovcu, Paraćinu i Zrenjaninu, sportskih kladionica u Subotici i pošte u Novom Sadu, kao i razbojništva u Austriji, Švajcarskoj i BiH.
 
Kurbegović je uhapšen i 2009. u Sarajevu, ali je nakon 15 dana pritvora pušten da se brani sa slobode.

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.