3.9.2016. 18:13
0
Odobren drugi upisni rok za prvu godinu na Univerzitetu u Zenici
Javna ustanova Univerzitet u Zenici objavila je konkurs za drugi upisni rok u prvu godinu prvog ciklusa na fakultetima ove visokoškolske ustanove u akademskoj 2016./2017.godini.

Drugi upisni rok traje do 9. septembra, a slobodno je 845 mjesta, od čega je 649 za redovne i redovne samofinansirajuće studente, te 196 mjesta za vanredne studente.

Odlukom Vlade Zeničko-dobojskog kantona i u skladu sa kriterijima Univerziteta u Zenici, određene kategorije studenata imat će prednost kod upisa, kao što su djeca iz boračkih porodica, zatim pripadnici romske populacije i osobe sa invaliditetom, koji imaju pravo na bezuvjetan upis u statusu redovnih studenata i izvan kvote predviđene planom upisa, a finansirat će ih osnivač.

Na fakultetu za metalurgiju i materijale slobodno je deset mjesta na odsjeku 'Hemijsko inženjerstvo', 26 mjesta je na metalurgiji i 33 mjesta na odsjeku materijali. Na Mašinskom fakultetu, koji ima pet studijskih programa, slobodno je 212 mjesta za brucoše uz 20 mjesta za strane studente, a na sedam studijskih programa Filozofskog fakulteta primit će se 143 nova studenta.

Ekonomski fakultet na dva odsjeka prima 99 studenata, među kojima je i 39 mjesta za vanredne studente, dok je na općem smjeru Pravnog fakulteta 147 slobodnih mjesta, od kojih je 74 za vanredne studije.

Na odsjeku "Zdravstvena njega" Medicinskog fakulteta slobodno je devet mjesta, dok će Politehnički fakultet upisati 51 studenta kao redovne studente na Građevinarstvu i Proizvodnom biznisu, i deset kao samofinansirajuće.

Na Islamskom pedagoškom fakultetu u četiri studijska programa ima mjesta za 105 studenta, od kojih je 63 mjesta za vanredne studente.

(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.